Zsaluziák

 

 

 

A külső árnyékolók működnek a legjobb hatásfokkal, mert megakadályozzák a felesleges hőenergia és fény bejutását az épületbe. A zsaluzia 1812 ben szabadalmaztatott külső árnyékoló. Akkor még fa, ma már kizárólag kiváló felületkezeléssel (lakkozott, vagy porszórt) ellátott alumínium alkatrészekből készülnek.

A zsaluzia működési elve azonos a reluxáéval, de beltéri társánál masszívabb, az időjárás viszontagságainak ellenálló. Széles lamelláik, amelyek tetszés szerinti szögben állíthatók, biztosítják a különböző napszakokban történő optimális megvilágítást, védelmet nyújtanak a kívülről történő, nem kívánt betekintés ellen is.

Karbantartást nem igényel, a porlakkozott lamellák könnyen tisztíthatók: letörölhetők, lemoshatók.

 

Működtetése:

Kézi meghajtás

- belülről kézi kardáncsuklós forgatókarral vagy zsinórral működtethető

Motoros meghajtás

- vezérlése az épület funkciója szerint lehet egyedi, csoportos, emelet szerinti, homlokzati vagy akár az épület összes külső árnyékolójának együttes vezérlése. Az automatika működtethető időkapcsolóval, fény- és szélérzékelő automatikával ill. hőmérséklet- és nedvességérzékelővel is.

 

 

 

Új épületeknél célszerű a zsaluzia helyét előre kialakítani, besüllyesztve a homlokzat síkjába. Régi épületeknél ill. homlokzatra erősítéskor külső védőburkolattal szereljük fel, ami mögé felhúzott állapotban az összegyűjtött lamella köteg elrejthető.

 

   

www.rolotech.hu